Lamelplanken

Een lamelplank is een parketvloer op basis van het kant-en-klaar principe. Deze vloer bestaat meestal uit meerdere lagen. De toplaag is van edelhout dat is verlijmd op multiplex. Deze lagen gaan het werkingsproces van de toplaag tegen waardoor een stabiel geheel ontstaat. De vloer wordt "zwevend" gelegd, hetgeen betekent dat de vloerdelen onderling in elkaar gelijmd of geclickt worden, zodat u een zwevende vloer krijgt. Voor warmtewering, geluidsisolatie en vochtisolatie dient er, met name op een betonnen ondervloer, gebruik te worden gemaakt van een speciale ondervloer. Deze ondervloer kan bestaan uit tempex of een laag zachtboard. De laatste mogelijkheid werkt meer geluiddempend dan de tempexlaag en isoleert bovendien beter. Ook kunnen de meeste lamelvloeren rechtstreeks verlijmd worden op een cementdekvloer met of zonder vloerverwarming.

Toplaag
De dikte van de toplaag is bepalend voor de levensduur van de vloer en varieert van 3 tot 9 mm. Een lamelparket met een toplaag van 3-9 mm kan twee tot maximaal vijf keer opnieuw machinaal geschuurd worden. Hierdoor ontstaat er een lange levensduur. De vloer kan worden afgewerkt met lak of olie.

Al onze lamelplanken hebben wij opgedeeld in aparte collecties, deze vindt u hieronder. Als u op de collecties klikt, vindt u alle informatie en foto's hiervan.

Verder kunnen wij alle houtsoorten die niet hierboven staan vermeld op aanvraag leveren. Ook in speciale maten of patronen zoals visgraat en Hongaarse punt.


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker