Onderhoud hardwax vloeren

Het onderhoud van een met Hardwax olie behandelde vloer is eenvoudig. Het is echter in uw belang dat het onderhouds advies nageleefd wordt. Zo bent u er immers zeker van dat u langer van uw mooie vloer kunt genieten.

We maken onderscheid in dagelijks en periodiek onderhoud. Hieronder is beschreven hoe u uw vloer het best kan behandelen. Deze adviezen gelden ook voor machinaal met hardwaxolie behandelde vloeren.

Dagelijks onderhoud

- Houd uw vloer dagelijks stofvrij met de speciale stofwisser of stofzuiger

In het dweilwater voegt u maandelijks een scheutje wis fix toe, dit product reinigt en beschermt uw vloer.

- Agressieve vlekken die bij normale reiniging niet verdwijnen, verwijdert u door de vervuiling met vloeibare onderhoudswas of -spray op een Polijsthandschoen voorzichtig in de nerfrichting weg te polijsten.

- Looppaden, keukenvloeren, gedeelten bij een bank en rondom tafels zijn meer aan slijtage onderhevig dan andere gedeelten. Het is dan ook heel belangrijk om deze plekken regelmatig te behandelen met de Onderhoudswas of -spray. Breng de onderhoudswas dun aan en verdeel het met een Hardwaxdoek. Zo bent u er zeker van dat de vloer optimaal beschermd blijft.

- Ernstige slijtplekken en diepe krassen kunt u met Hardwax-olie herstellen. Maak de plek goed schoon en breng een beetje Hardwax-olie op een pluisvrije doek aan en masseer het rustig in. Laat de plek een nacht drogen en de schade is hersteld. Voor het repareren van grotere oppervlakken zoals looppaden kunt u het beste een vloerwrijver inzetten. Hiermee herstelt u snel en moeiteloos slecht onderhouden stukken.

onderhoudswas osmo_onderhoudswas wisch_fix

Periodiek onderhoud

Naast het dagelijks onderhoud is het belangrijk een paar keer per jaar uw vloer helemaal te behandelen met onderhoudswas of -spray, Doe dit eens met vloerwrijver, u zult zien dat het heel snel en eenvoudig gaat.

NB: een vloer die is ingekleurd moet intensiever onderhouden worden, het is heel belangrijk om de kleurloze afwerklaag goed intact te houden zodat het ingekleurde hout niet verslijt.

Er zijn verschillende soorten hardwax olie op de markt, informeer welke bij u op de vloer is aangebracht voor de juiste keuze van uw onderhoudsproducten.

Bovenstaand advies is gebaseerd op vloeren behandeld met osmo, blue dolphin of saicos hardwax
Aan dit advies kunnen geen rechten ontleend worden.

 

<<terug naar onderhoud

 


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker