Engels verband

Hoogwaardig en slijtvast mozaïekparket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is het ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. Engels verband mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit kleine in steens verband gelegde houten parketdeeltjes, ook wel friezen genoemd. De afmeting van de houten deeltjes is meestal 2 x 16 cm. Engels verband mozaïekparket is leverbaar in een groot aantal houstoorten o.a. eiken, merbau en afzelia.

engels verband

Engels verband

traditioneel mozaik

traditioneel mozaïekLeggen
De massieve mozaïekmatjes worden over het algemeen rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een spaanplaat onderlaag aangebracht voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd. (met een voegenkit en houtstof) Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, olie, was of laklaag naar keuze.


Vloerverwarming
Diverse houtsoorten, gelegd als Engels verband mozaïek, kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. De warmtegeleidingsweerstand van 8-10mm mozaïek is ongeveer 0,040 m² K/W. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloerverwarming. Wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Op de pagina vloerverwarming vindt u alle voorwaarden voor het plaatsen van parket hierop.
 

engels verband


<<terug naar projectvloeren


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker