hoogkantparket

Hoogwaardig en slijtvast hoogkant parket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is het ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. hoogkant parket (ook wel mini strookjes of hoogkant mozaik genoemd) is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8,10,15 mm of 22mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit 50-70 latjes van 8-10mm breed en zijn aan elkaar geplakt met tape. De latjes hebben de zelfde afmeting als die van traditioneel mozaik alleen staan ze nu als het ware op hun kant . De afmeting van hoogkant parket is meestal 32 x 1 cm. Door de dikte van 22mm toe te passen onstaat een extreem slijtvaste laag van massief hout.

 

traditioneel mozaik

traditioneel mozaik

hoogkant

hoogkant parket

 

Leggen

De massieve hoogkant parket matjes worden over het algemeen rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een spaanplaat onderlaag aangebracht voordat het hoogkant parket kan worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd, (met een voegenkit en houtstof) door het schuren verdwijnt ook de tape waarmee de matjes aan elkaar zaten. Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, olie, was of laklaag naar keuze.


Patronen 
Het is met hoogkant parket niet mogelijk om patronen te maken. Wel kunnen bepaalde delen van de vloer in een andere legrichting worden gelegd. Ook is het mogelijk om de vloer in vakken met verschillende kleuren in te delen. Heeft u zelf een idee en wilt u weten of dit uitvoerbaar is? Wij gaan de uitdaging graag aan om uw project tot een succes te maken.


Vloerverwarming 

Diverse houtsoorten, gelegd als Mozaïek, kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloerverwarming. Wij adviseren  u geen hoogkant mozaïek van 22 mm. in combinatie met vloerverwarming te gebruiken, dit in verband met te veel rendements verlies door de dikte. De varianten van 8, 10 en15mm kunnen wel toegepast worden in combinatie met vloerverwarming. Wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

eiken_hoogkant                 hoogkant bamboe

klik hier om het fotoalbum leggen en afwerken eiken hoogkantparket te bekijken.

<< terug naar projectvloeren


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker