Mini visgraat mozaik

Hoogwaardig en slijtvast mini visgraat mozaïekparket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is het ook zeer geschikt voor uw woon- en/of slaapkamer. Mini visgraat mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. op deze matjes zitten de kleine parketdeeltjes ook wel ‘friezen’ genoemd al tegen elkaar gelegd in visgraat patroon. Door de matjes tegen elkaar aan te leggen ontstaat er één geheel. De afmeting van een minivisgraat is meestal 0,8 x 32 cm.

Leggen
De massieve mini visgraat mozaïekmatjes worden over het algemeen rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een spaanplaat onderlaag aangebracht voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd. (met een voegenkit en houtstof) Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, olie, was of laklaag naar keuze. Bij deze vloeren is het ook mogelijk om een band en bies of andere randafwerking aan te brengen langs de randen. In dit geval wordt altijd eerst een ondervloer geplaatsd.

Vloerverwarming
Diverse houtsoorten, gelegd als mini visgraat Mozaïek, kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloerverwarming. Wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden.

foto minivisgraat

<< terug naar projectvloeren


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker