Parallel mozaiek parketvloeren

Hoogwaardig en slijtvast parallel mozaïekparket is een relatief betaalbaar en goed alternatief voor vloeren in grote openbare ruimtes en bedrijven. Maar het is ook zeer geschikt voor uw woon- en slaapkamer. Parallel Mozaïek is opgebouwd uit afzonderlijke massieve houten deeltjes van 8 mm dik, die worden verwerkt als matjes. Deze matjes zijn opgebouwd uit een rij van ongeveer 32 van deze deeltjes, ook wel friezen genoemd. Het verschil tussen een gewone mozaïekvloer en parallel mozaïek is de richting van de parket eeltjes. Bij parallel mozaïek liggen deze in één lange rij achter elkaar, bij gewoon mozaïek liggen de deeltjes in blokken van 16cm om en om haaks op elkaar.  De afmeting van een parallel mozaïekmatje is meestal 16 x 64 cm. Parallel Mozaïekparket is leverbaar in een groot aantal houstoorten o.a. eiken, merbau, afzelia en maple. 

 

traditioneel mozaik

traditioneel mozaïek

parallel_mozaik.jpg

parallel mozaïek


Leggen
De massieve mozaïekmatjes worden over het algemeen rechtstreeks verlijmd op een beton-, zandcement- of anhydrietvloer. Bij houten ondervloeren wordt eerst een spaanplaat onderlaag aangebracht voordat het mozaïek kan worden verlijmd. Na het verlijmen van de mozaïek wordt de vloer nog enkele malen geschuurd en gevoegd. (met een voegenkit en houtstof) Hierna kan de parketvloer worden afgewerkt met een hardwax, olie, was of laklaag naar keuze.


Vloerverwarming
Diverse houtsoorten, gelegd als parallel Mozaïek, kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Geadviseerd wordt houtsoorten te nemen die goed reageren op vloerverwarming. Wij kunnen u uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Op de pagina vloerverwarming vindt u alle voorwaarden voor het plaatsen van parket hierop.

<<terug naar projectvloeren

 


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker