Bourgogne vloeren

Bourgogne tapis is in tegenstelling tot strokenparket (dat een dikte heeft van 6mm) ca. 9 mm dik en leverbaar met of zonder vellingkant, (v groef). Net als alle andere traditionele parketvloeren wordt deze vloer verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer. Voor ieder huis en elke smaak is er een variatie voorhanden die uitstekend in het interieur past. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is deze massief houten parketvloer superieur. Doordat een bourgogne vloer een dikte van ca 9mm heeft, is ook de levensduur langer dan die van de 6mm variant.

Leggen
De 9 mm dikke massieve delen die op traditionele wijze worden gelegd, zorgen voor heerlijk wooncomfort en bieden de ruimte een nostalgische uitstraling. Bourgogne delen kunnen worden geleverd in wisselende of vaste breedtes tot wel 23 cm. De delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat of van eiken mozaïek, die op zijn beurt weer wordt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- , of anhydrietvloer. Omdat Bourgogne als halffabricaat wordt aangeleverd zal de vloer, nadat deze gelijmd en gespijkerd is, nog enkele malen geschuurd en gevoegd moeten worden (met voegenkit en houtstof). Hierna wordt de vloer afgewerkt met de door u gekozen afwerking.

Patronen

Een groot walvisgraat- of blokpatroon, maar ook Hongaarse of Weense punt behoren tot de mogelijkheden. De keuze in legpatronen bij Bourgogne delen is niet zo ruim als bij een traditionele parketvloer van 6mm dik, maar zeker groot genoeg. U kunt kiezen voor een landelijke uitstraling met v-groef of een strak resultaat zonder.

Ook als het om houtsoorten gaat heeft u veel keuze. Hout met een warme of juist koele tint, of denk bijvoorbeeld aan bijzondere vloeren zoals Padoek (knalrood) of Purperhart (paars).


Vloerverwarming

Bourgogne vloeren kunnen prima op vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Wij adviseren u in dit geval een maximale breedte per deel van 140 mm. Op de pagina vloerverwarming vindt u de geschikte houtsoorten en de voorwaarden voor parket over vloerverwarming.

< terug naar Traditioneel parket


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker