Stroken parket

Stroken parket ook wel tapis genoemd, is in tegenstelling tot een bourgogne vloer (welke een dikte heeft van 9mm) ca. 6 mm dik en alleen leverbaar  zonder vellingkant (v groef) ,net als alle andere traditionele parketvloeren wordt deze vloer verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer. Voor ieder huis en elke smaak is er een variatie voor handen die uitstekend in het interieur past. Zowel in uitstraling als in gebruiksgemak is deze massief houten parketvloer superieur. Doordat een bourgogne vloer een dikte van ca 9mm heeft is ook de levensduur langer dan die van de 6mm variant.

Leggen
De 6 mm dikke massieve delen die op traditionele wijze worden gelegd, zorgen voor heerlijk wooncomfort en bieden de ruimte en een warme uitstraling. Stroken parket is verkrijgbaar in wisselende of vaste breedtes tot 12 cm. De delen worden verlijmd en gespijkerd op een tussenvloer van spaanplaat of van eiken mozaïek, die op zijn beurt weer wordt verlijmd op de bestaande zandcement-, beton- , of anhydrietvloer. Omdat stroken parket als halffabricaat wordt aangeleverd zal, nadat deze gelijmd en gespijkerd is, nog enkele malen geschuurd en gevoegd moeten worden (met voegenkit en houtstof). Hierna wordt de vloer afgewerkt in met het door de door u gekozen afwerking. 

randafwerking

Ook voor de randen van uw strokenvloer zijn er tal van mogelijkheden. Zo kunt u uw vloer afwerken met een band of een band in combinatie met een bies (in een andere houtsoort). Maar ook bijvoorbeeld met een band in combinatie met staande friezen. Heeft u zelf een ander idee wat niet op onze site staat? Wij vertellen u graag of dit te realiseren is. 

Ook als het om houtsoorten gaat heeft u veel keuze. Hout met een warme of juist koele tint, of denk bijvoorbeeld aan bijzondere vloeren zoals Padoek (knalrood) of Purperhart (paars).


Vloerverwarming 

Stroken parket kan prima op een vloer met vloerverwarming gelegd worden. Door de geringe dikte zal er weinig rendementsverlies optreden. Wij adviseren u in dit geval een maximale breedte per deel van 120 mm. Op de pagina vloerverwarming vind u de geschikte houtsoorten en de voorwaarden voor parket over vloerverwarming

< terug naar Traditioneel parket


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker