onderhoud pvc vloeren

Als u geen uren per week aan intensief poetsen wil besteden, dan is een pvc vloer zonder meer een goede keuze.

Doordat de meeste pvc vloeren over een beschermende PU laag beschikken, beperkt het onderhoud van een pvc vloer zich voornamelijk tot het stofzuigen, het stofwissen en dweilen van de vloer. Wat ook belangrijk is voor de besparing van onderhoudskosten en de verlenging van de levensduur van uw vloer is een goede schoonloop-zone bij de entree. Deze schoonloop-zone houd het grootste gedeelte van het binnengelopen vuil en vocht vast wat de slijtage aan uw vloer verminderd.

Het enige periodieke onderhoud dat een pvc vloer nodig heeft, is het vernieuwen van de beschermende was laag. De meeste pvc vloeren zijn standaard afgewerkt met een PU waslaag Indien deze waslaag er nog niet op zit wordt deze door ons na het leggen direct aangebracht.

Ons advies is deze waslaag 1 of 2 keer per jaar opnieuw aan te brenegn. Hier zijn verschillende producten voor op de markt, een voorbeeld is metropolish van Mflor. Goed periodiek onderhoud houdt uw vloer mooi.

Reinigen:
- Losliggend vuil verwijderen met stofzuiger of vloerwisser.

- Vloer reinigen met wissysteem met microvezel doeken Met een ph-neutraal reinigingsmiddel welke geen zeepfilmlaag achterlaat. Of met middel geschikt voor pvc vloeren. Water regelmatig verschonen zodat er geen strepen en vuilresten achterblijven.

- Geen gebruik maken van olieachtige substanties of oplossingen hiervan.

- Geen plassen met water op de vloer laten liggen, deze z.s.m. opdweilen.

- Plaats onder de poten van stoelen en ander meubilair viltdoppen voor het behoud van de vloer.

- De meeste pvc vloeren zijn al voorzien van een PU laag en er hoeft dus geen extra polymeerlaag op direct na het installeren van de vloer!!


© 2011 | sitemap | site: Blitskikker